تغییرات شدیدی که در دورۀ بارداری در زنان ایجاد می‌شود، تغییر میل جنسی در شما و همسرتان را به دنبال دارد. 

رابطۀ جنسی بدون وجود خطری برای جنین

حقیقت این است که احتمالاً شما در طول دورۀ بارداری به اندازۀ گذشته رابطۀ جنسی نخواهید داشت. شاید ترس از آسیب و صدمه‌ای به کودک مهم‌ترین علت کنار گذاشتن رابطۀ جنسی توسط زنان و مردان در دوران بارداری باشد. اما تا زمانی که پزشک همسرتان، رابطۀ جنسی را برای او ممنوع نکرده است، نباید نگران باشید. کودک شما به خوبی توسط کیسۀ آب، ماهیچه‌های ضخیم دیوارۀ رحم و مخاط واژن محافظت می‌شود.
بنابراین درصورتی‌که شدت نزدیکی جنسی زیاد نباشد به هیچ‌کس آسیبی نمی‌رسد. اگرچه بهتر است برخی موارد را برای پیشگیری از هر نوع مشکل در دوران بارداری همسرتان رعایت کنید. برای مثال درصورتی‌که بهداشت شخصی خود را رعایت نکنید، ممکن است باعث انتقال عفونت به مادر و جنین شوید. در برخی شرایط ممکن است روش‌های نزدیکی جنسی دیگر نیز خطرناک باشد. مثلاً اگر شما مبتلا به تبخال دهانی هستید، تماس جنسی دهانی با همسرتان ممکن است باعث انتقال عفونت به او شود. همچنین درصورتی‌که همسرتان دارای جفت پایین بوده یا بواسیر داشته باشد، نزدیکی از طریق مقعد می‌تواند برای او مشکلاتی ایجاد کند.
 

تغییراتی در میل جنسی

تغییرات شدیدی که در دورۀ بارداری در زنان ایجاد می‌شود، تغییر میل جنسی در شما و همسرتان را به دنبال دارد. ممکن است در سه ماهۀ اول بارداری، همسرتان موجب تحریک جنسی بیشتری در شما شود. بسیاری از مردانی که در شرف پدر شدن هستند، نسبت به قبل احساس نزدیکی بیشتری با همسرشان پیدا می‌کنند و در برخی مواقع این احساس نزدیکی خود را در قالب حس شهوت نشان می‌دهد. برای برخی دیگر سه ماهۀ اول یا احتمالاً کل دورۀ بارداری زمان کاهش میل جنسی است.
احساس‌های متضاد در مورد مسئولیت‌های جدید، نگرانی‌های مالی یا حسادت نسبت به توجه زیاد همسرتان به کودکی که هنوز به دنیا نیامده است، از دلایل دیگر کاهش میل جنسی است. بسیاری از مردان احساس می‌کنند که بدن در حال رشد همسرشان بیشتر زنانه و بنابراین جذاب‌تر شده است و برای برخی دیگر به این شکل نیست. همسرتان نیز ممکن است نظرات مختلفی در مورد رابطۀ جنسی در دوران بارداری داشته باشد. او شاید حالا احساس نزدیکی بیشتری به شما و اصرار کمتری برای استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری داشته باشد.
شاید تصور ایجاد یک زندگی جدید با شما برایش شهوت‌انگیز و بزرگ شدن شکمش بسیار هم برای او خوشایند باشد. از طرف دیگر، ممکن است او بخش زیادی از سه ماهۀ اول را با حالت تهوع ناشی از بیماری صبحگاهی بگذراند و رابطۀ جنسی کمی برای او سخت باشد. همچنین ممکن است نگران باشد که با بزرگ شدن شکمش و چاق شدن دیگر در نظر شما شهوت‌انگیز یا جذاب نیست؛ سعی کنید تا جایی که می‌توانید این احساس را از او دور کنید. زمانی که بحث رابطۀ جنسی مطرح است، تغییرات بدن مادر که به علت بارداری اتفاق می‌افتد، شاید خود باعث وجود یک سری تضادها، فکرهای بی‌اساس و سردرگمی‌هایی در بسیاری از زوج‌ها باشد.
 

اقدامات شما برای بهبود رابطۀ جنسی

بهترین راه‌حل این است که در مورد احساس‌ها، خواسته‌ها و نیازهای تان با یکدیگر صحبت کنید. لازم است دید جنسی خود را وسیع‌تر کنید و کمی تغییر دهید، به ویژه در طول چند ماه آخر بارداری که حالت قرارگیری شما هنگام نزدیکی جنسی بر روی بدن همسرتان سخت یا غیرممکن است. می‌توانید حالت‌های دیگر را با یکدیگر ترکیب کنید و حالتی را انتخاب کنید که ممکن است برای او راحت‌تر باشد. برای مثال حالتی که کنار یکدیگر دراز کشیده‌اید یا حالتی که او بالا و روی بدن شما باشد. اگر درد حاصل از نزدیکی جنسی برای همسر شما از لذت آن بیشتر است، راه‌های دیگری نیز برای لذت بردن وجود دارد که اکنون زمان مناسبی برای شناسایی آنهاست. به زمانی فکر کنید که شما هر کار جنسی دیگری به ‌جز نزدیکی کامل را انجام می‌دادید؛ در آن زمان هیجان‌آور بود و اکنون نیز می‌تواند خوب و به همان اندازه جذاب باشد. همۀ لذت عمیق و پایدار جنسی در گرو میزان علاقۀ شما دو نفر به یکدیگر است. یادتان باشد که شما کودکی در راه دارید که حاصل همین احساس شماست.

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید:
رابطه جنسی با همسر در دوران بارداری
زمان شروع رابطه زناشویی پس از زایمان
بهداشت و سلامت جنسی در دوران بارداری​​​​​​​
فعالیت های جنسی زنان باردار 
روابط زناشویی در دوران بارداری
الگوهای رفتاری جنسی در زمان بارداری